Puterea din cicatricile noastre emoționale

Puterea din cicatricile noastre emoționale

Despre cicatricile fizice s-a vorbit mult de-a lungul anilor. S-au făcut campanii de awareness cu privire la ele, în special în rândul femeilor: „ce este o cicatrice dacă nu o urmă a unei lupte, a unui proces dureros prin care ai trecut pentru ca, la final, să ieși din el, dacă nu chiar învingătoare cu totul, măcar mult mai înțeleaptă?

Din păcate, însă, despre cicatricile emoționale se vorbește mult mai rar. Dacă peste „defectele” fizice este destul de greu să treci, cât de ușor crezi că este să treci peste „defectele” emoționale, mai ales dacă îți este greu să le observi?

Puterea din cicatricile noastre

O urmă fizică te poate transforma într-o persoană unică, cu o poveste de triumf în spate. O cicatrice este ca un reminder că ai trecut cu bine peste ceva urât. O cicatrice le arată oamenilor că, deși ai suferit în trecut, acum ești o persoană puternică.

În schimb, o urmă emoțională poate avea efectul invers. Pentru că cicatricile emoționale nu se văd din exterior. Chiar tu poți să nu-ți vezi propriile cicatrici, deci cum ar putea altcineva s-o facă, mai ales dacă nu se uită cu atenție?

Construiește-ți propria campanie de awareness!

Am mai spus-o de o mie de ori și probabil o voi mai repeta de cel puțin atâtea ori: primul pas spre rezolvarea oricărei probleme este să o înfrunți direct. Dar, cel puțin în cazul de față, ca să faci acest lucru, trebuie mai întâi să afli că există.

În rutina noastră zilnică, putem părea cei mai fericiți oameni. De multe ori chiar putem să și fim fericiți. Însă, în adâncul nostru, fiecare avem cel puțin câte o cicatrice emoțională care ne-a modelat un pic și am devenit cine suntem astăzi, atât cu bune, cât și cu rele.

Transformă-ți slăbiciunile în atuuri!

Sunt convinsă că ți-ai găsit deja o cicatrice emoțională în timp ce citeai aceste rânduri. Mă bucur pentru tine, ești pe drumul cel bun. Acum nu ai altceva de făcut decât să accepți că există și să vezi ce poți face ca să nu-ți mai influențeze viața de zi cu zi.

Să știi că cel mai greu pas spre transformarea cicatricilor în atuuri tocmai l-ai făcut: ai descoperit că există. Pentru că mulți mergem prin viață și încercăm să ignorăm toate neplăcerile de care avem parte. Numai că, făcând acest lucru, doar le îngrămădim într-un colț de suflet, de unde pot provoca numai daune de care să nu fim conștienți decât mult prea târziu.

Ai trecut printr-o experiență traumatizantă? N-o ignora! Caută ajutor, de la familie, de la prieteni sau de la un profesionist în domeniu.

Și, crede-mă când îți zic că, ceea ce azi consideri o slăbiciune, mâine poate deveni cel mai mare atuu al tău.

Reminder de final: cicatricile emoționale se pot vindeca!

Indiferent prin ce treci, indiferent unde te afli în călătoria ta de vindecare, ești puternic(ă).

Adu-ți aminte mereu asta. Nu te da bătut(ă) și mergi mai departe. Viața este frumoasă atâta timp cât vrem noi s-o facem frumoasă.

1 comentariu

  1. […] altera capacitatea de a interpreta realitatea așa cum este ea. Dacă nu devii conștient(ă) de experiențele tale neplăcute și de efectele acestora și să le rezolvi, orice vei trăi va fi marcat în mod negativ de ele. Vei evita experiențele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *