De ce ai nevoie pentru a avea succes în viață?

De ce ai nevoie pentru a avea succes în viață?

Fiecare dintre noi avem o definiție diferită pentru succes. Unii oameni vor să fie liberi din punct de vedere financiar, alții vor să revină în formă și să aibă mai multă încredere în propria persoană, unii vor să devină un autor de best-seller, alții vor să construiască o afacere de milioane de dolari, în timp ce alții vor doar să fie fericiți.

Indiferent de ce fel de succes urmărești, trebuie să schimbi ceva la tine, fie că este vorba despre job, timp liber sau obiceiuri. Trebuie să devii persoana care atrage succesul pe care ți-l dorești. Dacă erai deja acea persoană probabil că nu mai doreai să afli ce ai nevoie.

Nu te îngrijora! Toată lumea poate avea succes

Să nu crezi că doar cei cu talent înnăscut sau cei care provin din familii înstărite sunt destinați succesului. Nicidecum. Oricine poate urca pe culmile succesului, unii mai ușor, alții cu mai mult efort. Important este să realizezi că succesul nu este ceva ce nu poți atinge niciodată.

Dacă nu ești mulțumit(ă) de istoricul tău, poate privești lucrurile în mod greșit. Sigur ai depășit multe obstacole de-a lungul vieții, dar poate nu le-ai acordat importanță prea multă. Examenele de la școală, mersul pe bicicletă, carnetul de șofer, un job nou, o relație de iubire, toate astea sunt doar câteva exemple de succes. Așa este că le-ai trecut prea ușor cu vederea?

Micile reușite sunt cele care ne întăresc încrederea

Dacă nu suntem conștienți de aceste mici succese ajungem să nu fim mulțumiți de noi înșine. Ajungem să credem că nu ne putem lărgi orizontul și ne închidem în propria noastră zonă de confort.

Cu cât conștientizezi mai rapid aceste reușite aparent nesemnificative, cu atât îți vei da seama că poți. Vei realiza că ai reușit să depășești multe obstacole care, dacă te uiți în trecut ele pot părea mici, dar la acea vreme păreau de netrecut. Și trecând peste ele te-ai dezvoltat ca om și ai ajuns cine ești astăzi: un om minunat, cu potențial mare de succes.

Nu te lăsa influențat(ă) de evoluția celorlalți! Fiecare merge pe propriul drum, cu propria viteză. Nu este o competiție între oameni. Este o competiție cu propria persoană. Cum ești tu azi față de cum erai ieri.

Privește cu încredere spre viitor

Viața ne oferă mereu provocări noi. Este ceva inevitabil și nu trebuie să le privești cu teamă. Nu-ți uita istoricul și, când apare o nouă provocare, întâmpin-o cu încredere. Cu fiecare nou succes, lucrurile vor deveni mai simple și vei putea înfrunta provocări din ce în ce mai mari cu ușurință. Încrederea în tine nu te va lăsa să accepți altceva decât un nou succes.

Și totuși, încrederea de sine stătătoare nu este suficientă.

Învață, provoacă-te, disciplinează-te!

Cu cât ai mai multe cunoștințe acumulate, cu atât îți va fi mai ușor să te descurci în fața necunoscutului.

Cu cât ai mai multe reușite, cu atât îți va crește încrederea în propriile forțe. Cu cât ai mai multă încredere în tine, cu atât vei căuta chiar tu noi provocări.

Dar pentru a avea succes în mod constant, fără a face pași înapoi și a risca să te demoralizezi, îți trebuie disciplină. Disciplina înseamnă să ai autocontrol asupra gândirii și acțiune asupra dorințelor de bază, cum ar fi satisfacția imediată. Disciplina înseamnă să nu cauți scuze, ci soluții. Dacă ceva nu merge bine din prima, află de ce și mai încearcă o dată. Disciplina înseamnă afirmarea voinței tale de a reuși.

Voința înseamnă succes

Astăzi ești cine ești datorită cunoștințelor și aptitudinilor tale. Ca atare, dacă vrei să ajungi în altă parte, trebuie să înveți, să te perfecționezi și să te dezvolți la un nivel superior.

Mulți oameni își doresc să câștige un milion de euro, dar le lipsesc capacitatea, mentalitatea și abilitățile necesare pentru a câștiga această sumă. Își doresc rezultatul, dar nu sunt dispuși să lucreze cu ei înșiși pentru a se dezvolta în acea direcție.

Ca să poți face tot ceea ce este necesar pentru a avea succes în viață îți trebuie o voință puternică. În primul rând trebuie să îți dorești să devii mai bun(ă), trebuie să îți dorești să evoluezi și abia apoi poți porni la drum.

Află ce îți dorești de la viață. Află care sunt visele tale și ce trebuie să faci ca să le transformi în realitate. După aceea, să faci alte lucruri decât să mergi pe drumul tău spre succes înseamnă să te distragi și să te abați de la destinația finală.

Asta nu înseamnă că n-ai voie să te distrezi, ba din contră. Bucură-te de viață, distrează-te! Important este să nu te obosești cu lucruri care nu te duc unde vrei să ajungi. Important este să găsești un echilibru între muncă și distracție.

La final îți voi spune un „secret”: Când îți vei dori să ai succes la fel de mult precum îți dorești să respiri, atunci vei reuși să faci orice.

5 Comments

  1. […] bogat, tată sărac” ne învață să nu ne considerăm învinși. Dacă accepți ideea că oricine poate atinge succesul, sub orice formă și-ar imagina-o, atunci ești cu un pas mai aproape de împlinirea viselor tale. […]

  2. […] este, de fapt, o strategie de adaptare, prin care mincinosul încearcă, în primul rând, să se protejeze de realitatea care nu-i […]

  3. […] că nu vom putea face asta niciodată. Acest mod de a vedea lucrurile nu este deloc sănătos. Toți putem avea succes. Pentru că, la început de drum, toți suntem mici, speriați și pierduți, până când […]

  4. […] pentru a avea succes în viață, trebuie să fii pregătit(ă) să ieși în evidență destul de […]

  5. […] Dacă urmezi acești pași, vei reuși să îți transformi zona de lucru de acasă într-un loc în care poți obține mult mai ușor succesul în afacerea ta. Vei lucra mai eficient, mai creativ și mai fericit, ceea ce te va ajuta să îți atingi obiectivele și să îți îndeplinești visele. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *