10 trăsături și obiceiuri ale persoanelor încrezătoare

10 trăsături și obiceiuri ale persoanelor încrezătoare

Persoanele încrezătoare au un set particular de trăsături și obiceiuri. Aceste persoane, deși ar putea părea la prima vedere, nu sunt arogante.

Adesea, ceilalți oameni vor și ei să fie la fel de încrezători în forțele proprii însă nu știu cum.

10 trăsături și obiceiuri ale persoanelor încrezătoare

În continuare vei afla care sunt cele 10 trăsături și obiceiuri pe care va trebui să ți le dezvolți pentru a căpăta mai multă încredere în tine.

1. Sunt hotărâți

Când o persoană încrezătoare decide că vrea să facă ceva, nimic nu stă între ea și scopul său. Au încredere în luarea deciziilor și nu se îndoiesc că iau decizia corectă. Atunci când o persoană încrezătoare ia o decizie, aceasta va face ceea ce spune că va face.

Dacă vrei să pari mai încrezător, nu întreba în stânga și în dreapta dacă ai făcut ceea ce trebuie. În schimb, ai încredere că ai luat cea mai bună decizie în acel moment.

2. Nu au nevoie de aprobarea celorlalți

O persoană încrezătoare nu trebuie să se învârtă și să culeagă opiniile celorlalți. Aceasta nu are nevoie să obțină aprobare înainte de a face ceva. În schimb, o persoană încrezătoare are hotărâre și încredere în sine, ceea ce înseamnă că nu are nevoie de aprobarea celorlalți.

Dar să ajungi să simți că nu ai nevoie de aprobarea altora este o abilitate care se învață în timp. Experiențele noastre din copilărie ne pot influența nevoia de validare. Dar așa cum comportamentele sunt învățate, ele pot fi și schimbate!

3. Nu le este frică să caute și să ceară ajutor

Oamenii încrezători nu au nicio problemă să ceară ajutor altor persoane atunci când este nevoie. Unii oameni consideră că doar oamenii slabi cer ajutor și de aceea nici n-o fac. Cu toate acestea, oamenii încrezători știu și acceptă că nu sunt experți în orice și că pot învăța de la ceilalți.

Cu alte cuvinte, oamenii încrezători nu au nicio problemă să ceară sfaturi sau ajutor și să obțină informații de la alții care știu mai multe despre subiecte necunoscute lor. Oamenii încrezători văd oportunități tot timpul.

4. Sunt perseverenți

Chiar și atunci când lucrurile devin grele, oamenii încrezători își amintesc întotdeauna că sunt buni în ceea ce fac, talentați și își pot transforma visele în realitate. Nu vei găsi o persoană încrezătoare care să renunțe pentru că nu crede că poate face ceva.

O persoană încrezătoare va fi capabilă să persevereze chiar și atunci când lucrurile devin grele – pentru că are încredere în capacitatățile sale. Dar nu într-un mod arogant. Aroganța nu înseamnă încredere, așa că asigură-te că nu le amesteci pe cele două!

5. Au un limbaj al corpului aparte

Există multe indicii non-verbale care îți pot permite să identifici o persoană încrezătoare. De exemplu, mersul înainte cu umerii drepți și cu pieptul înainte. Este puțin probabil să vezi o persoană încrezătoare târându-și picioarele în timp ce se uită la pământ.

Oamenii încrezători sunt primitori și deschiși în limbajul corpului și doresc să se conecteze cu ceilalți. Ei nu vor să se ferească de lume sau să se ascundă. Mai mult decât atât, contactul vizual este un alt semn că o persoană este încrezătoare. Când cineva se uită drept în ochii persoanei cu care interacționează, acest lucru semnalează că persoana se simte confortabil atât în situația respectivă cât și cu ei înșiși în general.

6. Ascultă mai mult decât vorbesc

Oamenii încrezători nu trebuie să se afirme în mod constant sau să le spună celorlalți cât de mult succes au ei sau cât de talentați sunt. Datorită încrederii lor adevărate în ei înșiși, ei nu simt nevoia să caute validare externă. Aceasta înseamnă că, în general, sunt o companie mai plăcută. Ei nu simt nevoia să vorbească despre ei înșiși în mod constant. Oricine poate fi de acord că aceasta este o trăsătură grozavă!

În loc să încerce să se afirme și să domine o conversație cu cât de grozavi sunt, oamenii încrezători petrec mai mult timp ascultându-i pe ceilalți. O persoană încrezătoare este mai probabil să întrebe o altă persoană despre ceea ce face în viață și să fie cu adevărat interesată de ceea ce are de spus.

7. Își asumă riscuri

Oamenii încrezători au o probabilitate mai mare de a-și asuma riscuri în viață. Acest lucru se datorează faptului că ei cred în ei înșiși și în lucrurile pe care le pot rezolva. O persoană încrezătoare va fi mai înclinată să exploreze necunoscutul și chiar să meargă pe un teritoriu neexplorat, deoarece crede în ea însăși și știe că se va descurca, fie că vorbim de lumea afacerilor sau de obiective personale.

8. Intră în contact cu alți oameni

Oamenii încrezători nu trăiesc cu teamă că ceilalți îi vor abandona. Ei nu cred că vor pierde prietenii dacă își extind rețeaua de cunoștințe. Le place să își extindă cercul de cunoștințe, indiferent dacă vor fi prieteni sau colaboratori profesioniști și au convingerea că oamenii potriviți intră în viața lor la momentul potrivit!

9. Își împărtășesc ideile în mod liber

Oamenii încrezători nu simt că nu își pot împărtăși ideile de teamă că alții le vor fura. În schimb, aceștia știu că împărtășirea ideilor lor cu ceilalți le poate prezenta noi perspective și posibilități! Ei văd un avantaj în impărtășirea ideilor și în colaborarea cu alte persoane. Ei văd acest lucru ca pe o oportunitate de a progresa și de a se apropia de obiectivele proprii.

10. Nu judecă

Vei descoperi că o persoană încrezătoare nu trece prin viață judecându-i pe ceilalți. Oamenii care fac asta în viață sunt cei care au o stimă de sine scăzută.

Persoanele cu stimă de sine scazută îi judecă pe ceilalți și simt nevoia să-i tragă în jos pentru a se simți mai bine cu ei înșiși. Dar pentru că oamenii încrezători se simt bine în propria piele, ei nu simt nevoia să-i judece pe alții.

Vezi tu, a-i judeca pe ceilalți și a te compara cu ceilalți nu este potrivit pentru nimeni implicat și ar trebui evitat

Acum că știi mai bine ce trăsături și obiceiuri prezintă o persoană încrezătoare, dacă vrei capeți mai multă încredere în tine și să-ți schimbi viața în bine, știi ce ai de făcut. Începe simplu, cu primul pas: fii hotărât(ă)!

1 comentariu

  1. […] Mai jos vei găsi 25 de afirmații care, repetate des, te pot ajuta să-ți îmbunătățești viața. Spune-ți-le cât de des consideri tu că este necesar astfel încât să devii o persoană mai încrezătoare. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *