Iubește-te! Învață cum să te simți confortabil în propria piele!

Iubește-te! Învață cum să te simți confortabil în propria piele!

Știi ce circulă mai rapid decât viteza luminii? Bârfele. Este imposibil ca de-a lungul vieții să nu fi fost subiectul de bârfă al celorlalți din jur. Și, mai mult ca sigur, asta te-a afectat într-o măsură mai mică sau mai mare. Și ce dacă ai fost subiect de bârfă? Mare lucru. Crezi că nu vei mai fi? Ba da! Criticile ne doboară, dar ne pot și întări. Așa că pregătește-te! Iubește-te! Învață cum să te simți confortabil în propria piele și să nu-ți mai pese de pretențiile și/sau răutățile altora!

Prea mult timp liber, prea puțină stimă de sine

Bârfitorii, criticii de meserie și alte persoane cu aceleași apucături de judecată asupra celorlalți se pare că au prea mult timp liber. Aceste persoane au o stimă de sine scăzută și aleg să nu-și ocupe timpul cu dezvoltarea personală. Ca atare, în mintea lor, încearcă să-și ridice moralul trăgându-i pe alții în jos sau criticând la alții ceea ce ei consideră a fi „defecte”. Aceste defecte sunt, de fapt, ale lor, dar nu au curajul să recunoască acest lucru și nu le văd decât la alte persoane.

Ei bine, și ce dacă? Ce treabă ai tu cu ce cred alții despre tine? De ce te afectează? De ce pui la suflet niște vorbe care, până la urmă, nu spun nimic despre tine?

Îți dau o veste proastă. Pentru că ai o stimă de sine scăzută, de-aia te afectează.

Dar și o veste bună! Nu e capăt de lume. Poți învăța să-ți crești stima de sine destul de ușor. Poți afla mai multe detalii citind articolul dedicat acestui subiect.

Iubește-te și respectă-te necondiționat!

Criticile altor nu sunt altceva decât niște obstacole. Iar obstacolele există ca să ne dezvoltăm și să trecem peste ele și să devenim mai puternici.

Ca să poți să te iubești și să te respecți necondiționat trebuie să te accepți așa cum ești, din toate punctele de vedere. Iubește-te și când te uiți în oglindă! Iubește-te și când încerci lucruri noi! Iubește-te și când doar stai pe canapea și te uiți la un film!

Poate nu crezi acum că vei putea face asta. Crede-mă, știu ce înseamnă să nu te respecți doar pentru că alții nu ți-au acordat iubirea și respectul pe care l-ai fi dorit. Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem și noi același lucru. Ajunge câtă lipsă de respect ai primit în trecut, e timpul să recuperezi. Gândește-te așa: dacă nu ne respectăm mai întâi noi înșine, cum ne-ar putea respecta altcineva?

Acceptă-te așa cum ești!

Ține minte un lucru: nimeni, dar absolut nimeni, nu este perfect.

Îți sună cunoscut următoarele replici: „Dacă aș fi mai slab(ă) / dacă aș avea mai mult succes / dacă aș avea mai mulți prieteni / dacă aș arăta mai bine… sigur m-aș simți mai confortabil în propria piele.„?

Ei bine, nu faci altceva decât să-ți faci rău cu astfel de replici. Poți slăbi cât vrei, poți să ai succes pe bandă rulantă, poți să ai 100 de prieteni, poți să fii miss/mister Univers, toate astea se vor dovedi a fi insuficiente. Nu te vei iubi mai mult și nici nu te vei respecta mai mult. De ce? Pentru că nu o vei face necondiționat. Și mereu vei găsi ceva nou care să te nemulțumească și să te facă nefericit(ă).

Așa că, acceptă-te așa cum ești! Iubește-te așa cum ești! Respectă-te așa cum ești! Necondiționat! Uită de lipsa de respect din trecut! Tu nu ești ei, așa că nu-i copia! Fii original(ă), comportă-te diferit și fă-le în ciudă!

Și după ce n-o să-ți mai pese de părerile și criticile celorlalți te vei simți mai confortabil în propria piele. Garantat.

2 comentarii

  1. […] În timpul „călătoriei” tale, nu te lăsa niciodată doborât(ă), indiferent de motiv. Iubește-te și respectă-te necondiționat! […]

  2. […] capabili să ne spunem adevărul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a ridica vibrațiile sufletului nostru. Ne ajută să fim adevărați și puternici în propria noastră lumină, reducând astfel […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *