Moralul tău e la pământ? Schimbă jocul!

Moralul tău e la pământ? Schimbă jocul!

Să nu poți da sens vieții, întâmplărilor din jurul tău, să nu te poți elibera de anxietate, să nu știi ce să faci cu viața ta pot fi lucruri care te doboară și te fac să te simți cu moralul la pământ.

Luptând cu depresia

Simptomele depresiei pot varia de la ușoare la severe. Ele pot apărea ca episoade unice cauzate de evenimente traumatice ale vieții, cum ar fi un deces sau o boală în familie, ruperea unei relații, dificultăți financiare. Depresia cronică este în general cauzată de răni din trecut nevindecate.

Când simți că în jurul tău este numai haos, este greu să te lupți cu depresia. Corpul tău dă semne că ar ceda, inima încearcă să compenseze și bate din ce în ce mai tare iar sistemul tău imunitar intră în colaps, în timp ce tu intri în burnout și nu mai vrei să ieși din zona de confort.

Cu moralul la pământ, până când…

Noi, oamenii, suntem construiți în așa fel încât să nu simțim emoții pozitive decât dacă avem un scop bine definit și ne putem vedea cum progresăm către acel scop.

Dar nu îndepliniriea scopului ne aduce fericire. Dacă stai un pic să analizezi tot ceea ce ai obținut până acum, cât de mult a durat fericirea? Cât de mult ai păstrat moralul sus până să ajungă din nou la pământ? O zi? Două? O săptămână? O lună? Nu contează. Ideea este că, odată atins scopul, starea ta generală a început să se înrăutățească. Pentru că s-a terminat „jocul” care te motiva și care te ținea în priză.

Ce e de făcut atunci?

Caută un nou joc, un nou scop. Un nou motiv de a deveni o persoană mai bună. Un nou motiv pentru a te ridica dimineața din pat și pentru a trage moralul în sus după tine. Un nou motiv care să-ți aducă fericire.

Data viitoare când îți mai propui ceva, ține minte că fericirea apare în timp ce îți urmezi visele și începe să dispară după ce ți-ai atins scopul. Dacă vei conștientiza acest lucru, nu vei mai aștepta fericirea la nesfârșit. Te vei motiva în permanență și nu-ți vei mai permite să stai cu moralul la pământ nici măcar o clipă. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *