69 de lucruri care merită recunoștința noastră în fiecare zi

69 de lucruri care merită recunoștința noastră în fiecare zi

Recunoștința nu este doar sentimentul pe care oamenii îl au după ce li se întâmplă ceva bun. Este un mod de a gândi care necesită practică și un pic de efort pentru a face parte din comportamentul nostru de zi cu zi. De multe ori este ușor să uităm multe dintre lucrurile mărunte pentru care trebuie să fim recunoscători că fac parte din viața noastră.

Pentru a te ajuta, am făcut o listă cu 69 de lucruri care merită recunoștința ta în fiecare zi. Citește mai jos pentru inspirație și sfaturi despre cum să exersezi recunoștința în propria viață.

Începe să manifești recunoștința zilnică făcând o listă

Listele de lucruri pentru care să fim recunoscători ne ajută să ne amintesc de toate lucrurile bune care fac parte din viața noastră. Poate nu ești genul listelor, poate nu vezi utilitatea lor. Dar, să ai o listă cu lucruri care merită recunoștința ta zilnică este important mai ales în momentele în care simți că parcă toate merg anapoda.

Poți completa în listă orice, de la lucrurile mari (cum ar fi locuința, familia) până la lucrurile mărunte (cum ar fi o vacanță scurtă într-un week-end prelungit). Aceste liste pot fi completate într-un jurnal de recunoștință, într-un carnețel, într-o agendă sau, de ce nu, pe telefon. Rolul cel mai important al acestei liste este să-ți aducă aminte să fii recunoscător/recunoscătoare pentru tot ceea ce ai sau faci, așa că nu ar trebui să te stresezi. Nu există „bine” sau „greșit”. Important este să te apuci de „inventar”.

Lista lucrurilor care merită recunoștința noastră zilnică

Următoarele 69 de lucruri pentru care să fii recunoscător sunt doar vârful aisbergului, pentru că există o infinitate de lucruri în care cineva poate găsi recunoștința zilnică. Scopul acestei liste este să te inspire să le găsești pe ale tale.

Lucruri pentru care să fii recunoscător/recunoscătoare

De la familie, la prima ta casă, până la transportul până la locul de muncă – această listă este alcătuită din toate lucrurile „mari” care merită recunoștința ta zilnică.

 1. Familia
 2. Sănătatea
 3. Iubirea părinților
 4. Casa în care trăiești
 5. Prietenii apropiați
 6. Educația primită
 7. Job-ul tău
 8. Seara
 9. Noaptea
 10. Dimineața
 11. Fiecare zi
 12. Mesele pe care le servești zilnic
 13. Mâncarea sănătoasă
 14. Mâncarea rapidă (nu neapărat de tip fast-food)
 15. Mașina personală
 16. Transportul în comun
 17. Apa potabilă
 18. Dușul
 19. Aerul curat
 20. Copacii
 21. Florile
 22. Cerul
 23. Norii
 24. Ploile
 25. Cărțile
 26. Culorile
 27. Arta
 28. Muzica
 29. Filmele
 30. Serialele
 31. Tehnologia
 32. Internetul
 33. Timpul liber
 34. Weekend-urile
 35. Vacanțele

Lucruri amuzante pentru care să fii recunoscător/recunoscătoare

 1. GPS-ul
 2. Wifi-ul
 3. Telefonul
 4. Selfie-urile
 5. Când toată lumea râde în același timp pentru un selfie
 6. Social media
 7. Autocorrect-ul
 8. Filmulețele cu pisici
 9. Dulciurile
 10. Cafeaua
 11. Serviciile de livrare
 12. Pizza
 13. Cașcavalul ras
 14. Grătarele
 15. Cartofii prăjiți
 16. Micii cu muștar
 17. Somnicul dulce de la prânz
 18. Coafura făcută de pernă
 19. Cosmeticele
 20. Șervețelele umede
 21. Deodorantul
 22. Hârtia igienică
 23. WC-urile
 24. Încălțările confortabile

Lucruri unice pentru care să fii recunoscător/recunoscătoare

Fiecare are un set unic de lucruri, oameni sau amintiri pentru care sunt recunoscători, chiar dacă nu se gândesc adesea la ele. Mai jos, câteva exemple:

 1. Alfabetizarea
 2. Timpul
 3. Durerea și lecția cu care a venit la pachet
 4. Provocările
 5. Alegerile pe care le-ai făcut
 6. Schimbările din viața ta
 7. Inspirația care vine când nu te aștepți
 8. Când vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă
 9. Când rezolvi problemele și treci cu bine peste ele

Ce mai aștepți?

Pune-te pe căutat lucruri care merită recunoștința ta! Pune-te pe scris, ca să nu le uiți!

Nu trebuie să le găsești pe toate deodată. Ba chiar asta ar strica din satisfacția de a găsi mereu ceva nou care merită recunoștința ta. Uite, al 69-lea lucru pentru care să fii recunoscător/recunoscătoare. Poți oricând adăuga lucruri noi în listă. Nu există un număr minim, cum nu există nici un număr maxim pe care să-l atingi.

Hai! Începe acum să găsești și să notezi primul lucru! Restul vor veni de la sine.

6 comentarii

 1. […] mai multe decât alții. Doar că, cel mai probabil, îți este greu să le observi. Poți consulta lista de lucruri care merită recunoștința ta ca să te […]

 2. […] pentru ceea ce-ți dorești, dar nu uita să te și mulțumești cu ceea ce ai în acest moment. Recunoștința permanentă te ajută să duci o viață […]

 3. […] privind mai de aproape aspectele pozitive ale vieții tale poți găsi cu ușurință motive specifice pentru a fi recunoscător. Și cu cât vei practica acest lucru mai des, cu atât vei descoperi că există întotdeauna ceva […]

 4. […] plus, persoanele cu o inteligență emoțională peste medie au un sentiment profund de recunoștință pentru micile realizări și, în același timp, se bucură de viață. Oamenii inteligenți din […]

 5. […] Probabil că îți este greu să-i ignori pe ceilalți. Tuturor ne este. Așa că, o parte din ceea ce ar trebui să faci este să schimbi natura sentimentelor tale despre ceilalți oameni. Iar o modalitate foarte bună de a face acest lucru este să scrii o listă de recunoștințe. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *